EEN ODE AAN “THE GREATEST

ROCK MOVIE EVER MADE”

12.03.2020

20.03.2020

GEBR. DE NOBEL

ALTSTADT

LEIDEN

EINDHOVEN

tickets
ticketshttps://gebrdenobel.nl/programma/talking-heads-tribute/https://www.ticketmaster.nl/event/253675?brand=nl_altstadt_eindhovenhttps://gebrdenobel.nl/programma/talking-heads-tribute-1/shapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1

Precies 36 jaar geleden kwam de legendarische concertfilm ‘Stop Making Sense’ van new wave/post-punk band Talking Heads uit. Dat moeten we vieren! Tijdens deze concerttour wordt ‘Stop Making Sense’ integraal uitgevoerd door een zeskoppige formatie, inclusief de dansjes en grijze pakken. Een ode aan “one of the best rock movies ever made”!


De film begint met frontman David Byrne, die in zijn eentje op een kaal podium met een gitaar en taperecorder ‘Psycho Killer’ uitvoert. Gedurende de show wordt het podium langzaam opgebouwd en verschijnen er steeds meer bandleden, totdat er negen man het dak van het Pantages Theater eraf blazen.


Met de aanstekelijke, energieke performance heeft de film zich in het collectieve geheugen van de muziekliefhebber gegrift. Neem bijvoorbeeld de kenmerkende danspasjes, spannende lichteffecten en natuurlijk Byrne’s beroemde “big suit”. Door dit grote pak leek zijn hoofd kleiner dan zijn lichaam, hiermee legde Byrne de nadruk op dat je muziek vooral moet voelen en er niet te veel over na moet denken.

+1